Contractenrecht

Iedereen sluit dagelijks contracten, ook wel overeenkomsten genoemd. Denk aan de koopovereenkomst waarbij een computer of een woning wordt gekocht, maar ook de overeenkomst met de aannemer of het huurcontract. Meestal gaat het goed, maar soms ontstaat er onenigheid tussen de contractanten. Bijvoorbeeld in het geval dat de computer niet goed blijkt te werken, de aannemer zijn afspraken niet nakomt, of dat vlak na de aankoop van de nieuwe woning blijkt dat er een lekkage is.

Advies in een vroeg stadium

Het is verstandig om al in de eerste fase van de onderhandeling of bij het opstellen van het contract juridisch advies in te winnen. Daardoor kunnen juridische geschillen over een contract en langdurige procedures worden voorkomen. Onze advocaten zijn gespecialiseerd in het contractenrecht en denken graag al in een vroeg stadium met u mee over eventuele risico’s en aandachtspunten bij het sluiten van een contract. Hoe eerder een gespecialiseerde advocaat bij het conflict wordt betrokken, hoe effectiever ons advies in de praktijk kan worden toegepast.

Denken in oplossingen

Op het moment dat het niet lukt om met de andere partij tot een oplossing te komen kunt u een van onze advocaten inschakelen. Wij staan voor een praktische effectieve aanpak waarbij uw belangen ons uitgangspunt zijn. Onze advocaten streven normaliter allereerst naar een snelle en voor alle betrokken partijen acceptabele regeling. Daarbij staan uiteraard uw belangen voorop. Mocht dat niet lukken dan gaan wij de confrontatie niet uit de weg. Bijvoorbeeld door het voeren van gerechtelijke procedures. Ook hierin beschikken de advocaten van Meerburg & Mok Advocaten over een zeer gedegen ervaring.

Verschillende soorten overeenkomsten in het contractenrecht

Onze advocaten zijn lid van verschillende verenigingen om hun kennis en deskundigheid op peil te houden. Binnen het contractenrecht zijn wij bij Meerburg en Mok gespecialiseerd in de volgende contractvormen:

  • Arbeidsovereenkomst
  • Huurovereenkomst
  • Overeenkomst van opdracht
  • Aanneming van werk
  • Algemene voorwaarden
  • Vaststellingsovereenkomst (gebreken en schade)
  • Overeenkomsten van geldlening en zekerheden
  • Gebruiksovereenkomsten

Direct in contact met een contractenrecht specialist?

Onze specialisten op het gebied van het contractenrecht kunnen u snel, efficiënt en bovendien tegen een zeer concurrerend tarief bijstaan. Doorgaans is het mogelijk om al onmiddellijk met u de te volgen strategie te bespreken. Daarnaast kunnen wij u een inschatting geven over de (proces)risico’s en de kansen. Wij zullen u bovendien adviseren over de te verwachten kosten.

Op zoek naar een advocaat die u kan ontzorgen op het gebied van contractenrecht? Neem dan nu contact op met een van onze specialisten.

Indien u dat wenst bestaat de mogelijkheid van een vrijblijvend gratis (telefonisch) kennismakingsgesprek van maximaal 20 minuten. De advocaat vertelt u over zijn werkwijze, ervaring en kennis.

Groningen
Westersingel 49
050 - 318 52 86

Assen
Stationsstraat 9
0592 - 201 031

Vrijblijvend kennismakingsgesprek?
Plaats een terugbelverzoek of bel
050 - 318 52 86