Rechtsgebieden

Arbeidsrecht & Ontslagrecht

Arbeidsconflicten hebben vaak grote impact op degene die het aangaat. Een arbeidsconflict zorgt daarnaast vaak voor een grote mate van onrust op de werkvloer. Onze advocaten kennen beide kanten van de medaille.

Contractenrecht

Iedereen sluit dagelijks contracten, ook wel overeenkomsten genoemd. Denk aan de koopovereenkomst waarbij een computer of een woning wordt gekocht, maar ook de overeenkomst met de aannemer of het huurcontract.

Echtscheiding

Wanneer u gaat scheiden breekt er een moeilijke tijd aan met veel vragen en onzekerheid. Het is belangrijk dat u in deze fase professioneel begeleid wordt om dit proces zo goed mogelijk te doorlopen.

Mediation bij scheidingen

Scheiden door middel van mediation – wat is dat precies? Echtscheidingsmediation is het gezamenlijk oplossen van de gevolgen van een (echt)scheiding door bemiddeling van een mediator (een bemiddelaar).

Erfrecht

Deskundig advies bij de afwikkeling van erfrecht (conflicten) Op het moment dat iemand overlijdt laat hij zijn bezittingen en eventuele schulden na. Dit wordt de nalatenschap genoemd.

Huurrecht

Zoekt u een advocaat op het gebied van huurrecht? Onze specialisten hebben ruime ervaring in het adviseren en procederen over geschillen met betrekking tot bedrijfsruimte (winkelruimte en overige ruimte) en woonruimte.

Strafrecht

Bijna iedereen die het woord strafrecht hoort heeft daar wel een voorstelling bij. Soms gebaseerd op televisieseries, waarin slimme advocaten hun cliënt met mooie woorden tegenover een jury op het nippertje weten te redden.

Schuldhulpverlening

Meerburg & Mok Bewindvoering is een gespecialiseerde afdeling, die verschillende diensten aanbiedt op het terrein van schuldhulpverlening en wettelijke schuldsanering (WSNP). De bewindvoerders van ons kantoor zijn erkend door de Raad voor Rechtsbijstand.

Faillissementsrecht

De rechtbank benoemt bewindvoerders en curatoren in surséances en faillissementen en in geval van wettelijke schuldsanering. Deze wettelijke taak wordt door onze insolventierecht-advocaten en bewindvoerders uitgevoerd.