Mediation

Wat is mediation ?

Mediation is een goede mogelijkheid om in overleg een scheiding te regelen. Samen regelt u de scheiding met behulp van één advocaat / scheidingsmediator. De mediator is een onafhankelijke, derde partij en gaat samen met u op zoek naar oplossingen waar u zich allebei in kan vinden. 

Dit betekent dat mediation de snelste en goedkoopste manier is om uit elkaar te gaan indien u bereid en in staat bent om met elkaar afspraken te maken over de afwikkeling van een echtscheiding.

Is mediation geschikt voor mij en mijn ex-partner ?

Mediation of scheidingsbemiddeling is geschikt wanneer zowel u als uw ex-partner bereid zijn dit traject te volgen. 

Een mediator neemt geen beslissingen. Een mediator helpt u beiden om samen tot besluiten te komen waarbij u zich beiden prettig voelt. Mediation is een vorm van conflictbemiddeling. De mediator gaat samen met u beiden om tafel en streeft naar een goede samenwerking en directe communicatie. 

Het is tijdens een scheiding vaak moeilijk een goede communicatie in stand te houden. Voor sommige mensen is een mediator daarom een brug te ver. In dat geval kunnen onze in het familierecht gespecialiseerde advocaten u begeleiden bij de scheiding.

Wat zijn de voordelen van mediation ?

Mediation heeft veel voordelen:

  • beide partijen denken na over een oplossing voor het conflict;
  • beide partijen houden zelf de volledige regie in het oplossen van het conflict;
  • de kosten vallen vaak lager uit;
  • mediation verloopt sneller dan een juridische procedure;
  • mediation is informeler dan een juridische procedure;
  • bij mediation hoeven partijen zich niet te beperken tot juridische argumenten;
  • alles wat ter sprake komt tijdens mediation is vertrouwelijk.

Wilt u weten of mediation ook iets voor u is ?

Wilt u meer weten over scheidingsmediation, neem dan gerust contact op met Martijn Mok. Hij is scheidingsmediator en aangesloten bij vFAS.

Er bestaat de mogelijkheid van een vrijblijvend gratis (telefonisch) kennismakingsgesprek van maximaal 20 minuten. Martijn Mok vertelt u graag over zijn werkwijze, ervaring en kennis.

Kennismaken ?

Zoekt u een mediator in Groningen of Assen voor uw scheiding? Neem dan nu contact op met één van onze mediators.

Scheiden en Mediation: een vreedzame scheiding

Is mediation de oplossing voor een vreedzame scheiding? Een scheiding is een emotioneel en vaak moeilijk proces. Het kan leiden tot conflicten, bitterheid en langdurige...

Gezamenlijk gezag – het klemcriterium

De Hoge Raad oordeelde al eerder over het toewijzen van gezamenlijk gezag. De Hoge Raad ging specifiek in op de vraag of gezamenlijk gezag toch mogelijk is als voldaan wordt aan...
Meer_mist

De legitieme portie

Het onterfde kind heeft recht op een legitieme portie. De legitieme portie is de helft van het erfdeel waar het kind recht op zou hebben gehad als hij niet onterfd was. De...