Contractenrecht

Contracten

recht

Wat is contractenrecht ?

Iedereen sluit dagelijks contracten, ook wel overeenkomsten genoemd. Denk aan de koopovereenkomst waarbij een computer of een woning wordt gekocht, maar ook de overeenkomst met de aannemer of het huurcontract. Meestal gaat het goed, maar soms ontstaat er onenigheid tussen de contractanten. Bijvoorbeeld in het geval dat de computer niet goed blijkt te werken, de aannemer zijn afspraken niet nakomt, of dat vlak na de aankoop van de nieuwe woning blijkt dat er een lekkage is.

Waar kunnen onze advocaten u bij helpen ?

Op het moment dat het niet lukt om met de andere partij tot een oplossing te komen kunt u een van onze advocaten inschakelen. Wij staan voor een praktische effectieve aanpak waarbij uw belangen ons uitgangspunt zijn. Onze advocaten streven normaliter allereerst naar een snelle en voor alle betrokken partijen acceptabele regeling. Daarbij staan uiteraard uw belangen voorop. Mocht dat niet lukken dan gaan wij de confrontatie niet uit de weg. Bijvoorbeeld door het voeren van gerechtelijke procedures. Ook hierin beschikken de advocaten van Meerburg & Mok Advocaten over een zeer gedegen ervaring.

Verschillende soorten overeenkomsten in het contractenrecht

Onze advocaten zijn lid van verschillende verenigingen om hun kennis en deskundigheid op peil te houden. Binnen het contractenrecht zijn wij bij Meerburg en Mok gespecialiseerd in de volgende contractvormen:

  • Arbeidsovereenkomst
  • Huurovereenkomst
  • Overeenkomst van opdracht
  • Aanneming van werk
  • Algemene voorwaarden
  • Vaststellingsovereenkomst (gebreken en schade)
  • Overeenkomsten van geldlening en zekerheden
  • Gebruiksovereenkomsten

Direct in contact met een contractenrecht specialist?

Onze specialisten op het gebied van het contractenrecht kunnen u snel, efficiënt en bovendien tegen een zeer concurrerend tarief bijstaan. Doorgaans is het mogelijk om al onmiddellijk met u de te volgen strategie te bespreken. Daarnaast kunnen wij u een inschatting geven over de (proces)risico’s en de kansen. Wij zullen u bovendien adviseren over de te verwachten kosten.

Op zoek naar een advocaat die u kan ontzorgen op het gebied van contractenrecht? Neem dan nu contact op met een van onze specialisten.

Indien u dat wenst bestaat de mogelijkheid van een vrijblijvend gratis (telefonisch) kennismakingsgesprek van maximaal 20 minuten. De advocaat vertelt u over zijn werkwijze, ervaring en kennis.

Kennismaken ?

Op zoek naar een advocaat huurrecht die u kan ontzorgen ? Neem dan nu contact op met een van onze specialisten in Groningen of Assen.

Scheiden en Mediation: een vreedzame scheiding

Is mediation de oplossing voor een vreedzame scheiding? Een scheiding is een emotioneel en vaak moeilijk proces. Het kan leiden tot conflicten, bitterheid en langdurige...

Gezamenlijk gezag – het klemcriterium

De Hoge Raad oordeelde al eerder over het toewijzen van gezamenlijk gezag. De Hoge Raad ging specifiek in op de vraag of gezamenlijk gezag toch mogelijk is als voldaan wordt aan...
Meer_mist

De legitieme portie

Het onterfde kind heeft recht op een legitieme portie. De legitieme portie is de helft van het erfdeel waar het kind recht op zou hebben gehad als hij niet onterfd was. De...