Tarieven

Advocaten & Mediators

Tarieven

Wat kost een advocaat?

De advocaten binnen ons kantoor verlenen rechtsbijstand op basis van een vooraf afgesproken tarief. Het gehanteerde uurtarief is afhankelijk van draagkracht, belang en rechtsgebied.

Het standaard-tarief is € 180,- per uur (inclusief kantoorkosten en exclusief 21 % BTW). Indien gewenst kunnen wij ook een vaste prijsafspraak maken.

Vaste prijsafspraak

Echtscheidingen en familierecht

Wij hanteren op het gebied van het Echtscheiding en Familierecht voor de volgende werkzaamheden een vast tarief (inclusief btw):

 • Het opstellen van een ouderschapsplan € 199,-
 • Het maken van een draagkrachtberekening met toelichting (kinderalimentatie) € 299,-*
 • Gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding zonder ouderschapsplan € 299,-**
 • * Dit vaste tarief is niet geldig indien de berekening gemaakt moet worden op basis van de jaarcijfers van een onderneming of indien de maandelijkse inkomsten sterk fluctueren.
 • ** Dit vaste tarief is niet mogelijk indien u minderjarige kinderen heeft. Het opstellen van een gemeenschappelijk verzoek tot echtscheiding is:
  – inclusief een bespreking van maximaal 1 uur
  – exclusief de bekrachtiging van een eventueel convenant
  – exclusief griffierechten en kosten van op te vragen uittreksels.
‘Pro deo advocaat’ – gesubsidieerde rechtsbijstand

Wij behandelen ook zaken in het kader van gesubsidieerde rechtsbijstand (ook wel pro deo advocaat genoemd). Gesubsidieerde rechtsbijstand betekent dat het grootste deel van het honorarium van de advocaat door de overheid wordt betaald. Onze advocaten kunnen namens u een zogenaamde toevoeging aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand toetst dan of u, gezien uw inkomen en vermogen, in aanmerking komt voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand. Als dat het geval is, wordt ook aangegeven wat uw eigen bijdrage nog zal zijn. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Gratis kennismakingsgesprek

Indien u dat wenst bestaat de mogelijkheid van een gratis kennismakingsgesprek van maximaal 20 minuten. U kunt in dit gesprek uw probleem voorleggen. En de advocaat vertelt u over zijn werkwijze, ervaring en kennis. Ook komen de financiële voorwaarden aan bod.

Inloopspreekuur

Liever geen afspraak maken? Wij hebben ook een inloopspreekuur waar u van harte welkom bent.