Tarieven

Wat kost een advocaat?

De advocaten binnen ons kantoor verlenen rechtsbijstand op basis van een vooraf afgesproken tarief. Het gehanteerde uurtarief is afhankelijk van draagkracht, belang, spoedeisendheid en rechtsgebied.

Het standaardtarief is € 210,- per uur (inclusief kantoorkosten en exclusief 21 % BTW). Voor particulieren betekent dit een bedrag van € 254,10 per uur inclusief BTW. Indien gewenst kunnen wij in bepaalde gevallen ook een vaste prijsafspraak maken.

‘Pro deo advocaat’ - gesubsidieerde rechtsbijstand

Wij behandelen bepaalde zaken ook op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (ook wel pro deo advocaat genoemd). Gesubsidieerde rechtsbijstand betekent dat het grootste deel van het honorarium van de advocaat door de overheid wordt betaald. Onze advocaten kunnen namens u een zogenaamde toevoeging aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand toetst dan of u, gezien uw inkomen en vermogen, in aanmerking komt voor deze gesubsidieerde rechtsbijstand. Als dat het geval is, wordt ook aangegeven wat uw eigen bijdrage nog zal zijn. Voor meer informatie hierover kunt u terecht op de website van de Raad voor Rechtsbijstand.

Gratis kennismakingsgesprek

Indien u dat wenst bestaat de mogelijkheid van een vrijblijvend gratis (telefonisch) kennismakingsgesprek van maximaal 20 minuten. De advocaat vertelt u over zijn werkwijze, ervaring en kennis. Ook komen de financiële voorwaarden aan bod.

Indien u gebruik wilt maken van ons gratis kennismakingsgesprek dan verzoeken wij u vriendelijk een afspraak te maken.