Nieuws

Alimentatie en verhaalsbijdrage

Moet u toch alimentatie betalen terwijl uw ex daar van af heeft gezien in het echtscheidingsconvenant?
Onlangs heeft het gerechtshof in ‘s-Hertogenbosch nog weer eens bevestigd dat de afspraken van ex-echtgenoten om over en weer geen alimentatie te betalen niet ingeroepen kunnen worden tegen de Sociale Dienst. In de betreffende zaak stelde de man zich op het standpunt dat hij geen onderhoudsbijdrage voor zijn de vrouw hoefde te betalen omdat in het echtscheidingsconvenant overeengekomen was dat hij daar niet toe gehouden was.

Het hof volgt de man niet in zijn standpunt. Het hof vindt, nu de ex-partner niet in haar eigen levensonderhoud kan voorzien en in dat kader een bijstandsuitkering onvangt, de gemeente op grond van de wet een verhaalsbijdrage kan opleggen. Dit is niet anders indien partijen in een echtscheidingsconvenant andere afspraken hebben gemaakt.

Indien ex-echtgenoten in het kader van hun scheiding afspraken willen maken over het wel of niet betalen van alimentatie dan doen zij er verstandig aan advies te vragen aan een deskundige. Dit voorkomt teleurstellingen en de kosten van het voeren van dure procedures. Heeft u vragen over de kinderalimentatie of partneralimentatie neem dan contact op met een van onze advocaten, mr. M.M. Mok of mr. H.J.M. Janssen.

Tags: , , , , ,

Reageer op dit bericht